FAQTORi start initiatief om vrije capaciteit in te zetten: Project UWV

Onze vorige blog heeft wat stof op doen waaien. Diverse reacties, voornamelijk positief, hebben we hierop gekregen. Aan iedereen die heeft gereageerd: dank jullie wel voor de reactie!

Reden voor ons om hier vervolg aan te geven. Zelf initiatief te nemen. Het goede voorbeeld geven. Om dit vorm te geven, zijn we sinds vandaag officieel een initiatief gestart: project UWV! Spannend en tegelijk erg leuk.

Gewenste resultaat: structurele oplossingen vinden en implementeren voor het nuttig inzetten van een deel van de 1 miljard aan beschikbare uren! Om Nederland er bovenop te krijgen. Uit de economische crisis. Weer economische groei realiseren. Zodat we als Nederland een voorbeeld zijn voor andere landen. Met tevreden burgers, tevreden bedrijven en een tevreden overheid.

Oh ja, wat betreft de naam van het initiatief. Waarom UWV? Het is de afkorting voor Ultieme WerkVerschaffing. Gewoon omdat het lekker bekt. En een stoere knipoog is naar de instantie die hun bestaansrecht ontleent aan hetgeen wij voor ogen hebben: het nuttig inzetten van vrije capaciteit, zodat iedereen zijn steentje bijdraagt!

Hoe krijgen we dit voor elkaar? Hoe zorgen we ervoor dat onze werkloze burgers gemobiliseerd worden om gezamenlijk hun steentje bij te dragen aan het uit het slop halen van Nederland? Hoe krijg je alle beschikbare capaciteit gemotiveerd?

We starten met een eerste initiatief. Om aan te tonen dat het werkt, organiseert FAQTORi op 23 mei een 24 uur brainstorm sessie. Vanuit de gedachte dat iedereen ideeën heeft ‘hoe het beter kan’. Om met zijn allen bijvoorbeeld na te denken hoe we de kwaliteit van het onderwijs verder kunnen verbeteren, hoe de woningmarkt uit het slop kan worden getrokken of hoe we de kwaliteit en kosten van de zorg kunnen beïnvloeden.

FAQTORi gaat de denkkracht van Nederland gebruiken. In 24 uur vallen we uitdagingen van alledag aan. Het uitgangspunt is dat uitkomsten pragmatisch en direct uitvoerbaar zijn. Of ter inspiratie dienen voor nog betere oplossingen.

De uitkomst van deze sessie wordt namens alle deelnemers aangeboden aan het kabinet. Zodat zij het de volgende dag direct kunnen gebruiken.

We nodigen bij deze alle werkloze burgers uit om 3 uur van hun vrije capaciteit in te zetten. Er is ruimte voor maximaal 480 deelnemers. Meld je aan op http://www.faqtori.com/24uur. Iedereen die graag mee wil denken over oplossingen in relatie tot belangrijke maatschappelijke onderwerpen is uiteraard ook van harte welkom. We zetten in ieder geval in op een 50% bezetting van werkloze burgers tijdens de 24 uur!

Naast dit initiatief gaan we binnen FAQTORi de komende dagen nadenken over structurele oplossingen voor het inzetten van de vrije capaciteit in Nederland. We zijn ervan overtuigd dat het zonde is dat we dit niet nuttig besteden. We houden jullie op de hoogte via onze blog. Mocht je als lezer ook ideeën hebben, schroom niet en reageer!

Tony van der Hulst
FAQTORi

About these ads

4 thoughts on “FAQTORi start initiatief om vrije capaciteit in te zetten: Project UWV

  1. Inventief, om ‘crowd sourcing’ zo in te zetten! Ik heb me als werkzoekend ingenieur industrieel ontwerpen natuurlijk meteen aangemeld. Maar laten we één ding afspreken : dit land moet weer *dingen* gaan maken die het aan de wereld kan verkopen, zoals Duitsland *spullen* maakt die de wereld graag wil hebben. Met alleen elkaar verzekeringen verkopen, diensten verlenen, geld met geleend geld maken pompen we alleen maar gebakken lucht rond. En van de lucht kun je niet leven, dat weten we inmiddels wel.

    • Afgesproken! En diensten zijn ook nodig, maar kunnen wat ons betreft altijd innovatiever, beter, anders. Zodat we er allemaal wat aan hebben. Met als gevolg dat er weer naar Nederland wordt gekeken als uniek land. We weer een voorbeeld zijn voor de rest van de wereld.

  2. Pingback: Omvang Project UWV neemt verder toe | FAQTORi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s